Cornuri Bratislava

de - Andreea - in Dulciuri, 2 Mai 2014 | 6977 vizualizari

 

Datorita cuptorului nu am obtinut aspectul minunat al acestor cornuri dar va pot asigura ca gustul este : DIVIN ! E tot ce poti cere de la un corn : bun,pufos...
Merita incercate >:D

 

INGREDIENTE

  • 550 gr faina alba tip '00'
  • 30 gr zahar pudra
  • 1 plic drojdie uscata
  • 200 ml lapte
  • 200 gr unt
  • sare
  • 2 oua

Pentru umplutura:

  • 200 gr nuca macinata
  • coaja rasa de portocale
  • 150 gr zahar vanilat
  • 150 ml apa

1 ou pentru uns

Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri Bratislava:

Punem la incalzit laptele si adaugam drojdia ( laptele trebuie sa fie caldut NU fierbinte). Lasam 5 minute la dospit .

Intr-un bol punem faina cernuta,ouale,zaharul,untul topit si racit si un praf de sare.

Adaugam laptele si incepem sa framantam .

Trebuie sa obtinem un aluat elastic si nelipicios.Acoperim bolul cu folie de plastic ( optional) si dam la frigider.

Intre timp preparam umplutura.

Punem nuca intr-un bol impreuna cu coaja rasa de portocala.

Separat preparam un sirop din zahar si apa ,lasam sa fiarba 2 minute si il amestecam cu nuca.

Scoatem aluatul din frigider si il impartim modeland bilute.

Cu ajutorul unui sucitor, intindem fiecare bila.Punem din compozitia de nuca in mijloc si rulam intorcand usor la capete.

Ungem cornurile cu galbenus si lasam sa se usuce.Le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Incalzim cuptorul la 180 grade.Inainte de a pune tava la cuptor ungem cornurile cu albus.

Le lasam pana se auresc frumos la suprafata.

 

TIPS-URI

1

Pentru cornurile Bratislava exista si un al doilea tip de umplutura : cu mac,stafide,zahar pudra si apa)

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri Bratislava" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

ieri la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

Ștrudel cu caise - Rețeta super rapidă și delicioasă

pe 20.06 la 15:26

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cornuri Bratislava