Cozonac tunat

de mimmi in Dulciuri, 8 Ian 2012 | 2931 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru 2 cozonaci:

  • 600 gr faina alba,
  • un cub drojdie proaspata-25g,
  • 2 galbenusuri+ 1 ou pt uns,
  • 50 ml ulei,
  • 50 gr unt topit,
  • 1 lingura coaja rasa de portocala si lamaie,
  • 2 pliculete zahar vanilinat,
  • 1 pahar lapte caldut,
  • 6 linguri zahar,

Pentru umplutura:

  • 2 albusuri,
  • 50 g zahar,
  • 150 g nuca macinata,
  • 300 g rahat,
  • 3 linguri cacao,
Portii: 5
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac tunat:

Punem drojdia in laptele cald si le amestecam,adaugand si 1 lingura de zahar si una de faina.

Omogenizam si lasam sa creasca la cald cca 15 minute. Intr-un castron mare adaugam restul de faina,zaharul,untul topit,uleiul,coaja rasa,ouale iar in mijloc facem o gropita si turnam amestecul de drojdie. Framantam un aluat elastic,pana nu se mai leaga de mana. Acoperim vasul cu un servet curat si lasam aluatul la dospit,intr-un loc cald,cca 1 h pana isi dubleaza volumul.

Pentru umplutura: Batem albusurile spuma,adaugam zaharul in ploaie si mixam pana devine o spuma lucioasa.

Adaugam nuca si cacaua si amestecam cu dosul lingurii,de jos in sus. Taiem rahatul felii. Impartim aluatul in doua parti. Intindem o bucata de aluat peste care intindem 1/2 din umplutura.

Asezam feliile de rahat si rulam cozonacul. Punem cozonacii in tava pe hartie de copt,ii ungem cu ou batut si ii mai lasam la dospit inca 20 de minute,dupa care ii dam la cuptorul preincalzit. Ii lasam la racit dupa care ii putem taia.

Pofta Buna

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac tunat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

mena29 1

09.01.2012, 13:35

teosim 1

09.01.2012, 15:09

Atat de frumos explicat,cu doar 2 oua,pentru oricine a face cozonac nu mai e o sperietoare.Felicitari!

mimmi 1

10.01.2012, 20:58

Multumesc fetelor !
Cozonacul l-am facut pentru bunicii mei,iar numele tunat tati i l-a dat,deoarece a spus ca ori e cu nuca ori cu rahat !

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

ieri la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

ieri la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere