Cornulete fragede

de sasha in Dulciuri, 6 Mar 2013 | 3814 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500g untura topita
  • 1/2 kg faina
  • 7 g amoniu pentru prajituri
  • 1 cub drojdie
  • 1 plic zahar pudra
  • 150 g zahar
  • gem de prune
  • 1 esenta de vanilie
  • coaja de la o portocala
  • 250 ml apa clocotita
Portii: 100
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete fragede:

Faina o punem intr-un bol,facem un cuib in mijloc si turnam untura topita,zaharul,apa clocotita ,amoniul stins in otet, drojdia sfaramata, coaja de la o  prtocale si o framantam bine  si se lasa la dospit pentru 30 de minute. Cand a crescut formam migiute mici, le intindem, le taiem in triunghiuri si punem cate o lingutita de gem, se ruleaza, se aseaza in tava tapetata cu faina si dam la cuptor la 140 grade pentru 20 de minute.

Cand s-au rumenit le pudram cu zahar pudra!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete fragede" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cornulete cu untura si iaurt super, super fragede