Cornulete de post cu rahat

de Valclaudia in Mancaruri de post, 17 Aug 2014 | 19204 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1/2 pahar ulei
  • 1 pahar apa minerala sau sifon
  • cca 300 gr. rahat
  • 1/2 cub drojdie proaspata
  • 1 praf de sare
  • 100 gr. zahar tos
  • cca 200 gr. zahar pudra
  • cca 500 gr. faina alba
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete de post cu rahat:

Zdrobim drojdia intre degete, o punem intr-un vas incapator, presaram un praf de sare so 1 lingura zahar tos, amestecam sa se lichefieze drojdia. Pumem uleiul peste drojdie,apoi apa minerala sau sifonul si la final faina.

Framantam, obtinem un aluat elastic si gras,pe care-l vom lasa pentru cel putin 30minute la dospit in loc ferit de curenti.

Dupa timpul de dospire rupem cate o bucata de marimea unei mingi de tenis, o intindem cu sucitoarea pe masa de lucru, il impartim in 8, asezam la baza fiecarei bucati de aluat cate o bucata de rahat de marimea dorita, apoi rulam cornuletele si le asezam in tava tapetata cu hartie de copt.

Dam tava la copt in cuptorul preincalzit, la 175 mgrade si coacem cornuletele timp de 25 minute pana se rumenesc frumos.

Scoatem cornuletele din cuptor si le pudram cu zahar pudra, le lasam la racorit si apoi servim.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete de post cu rahat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu cirese din dulceata de cirese negre amare

pe 08.11 la 16:18

Biscuiți din 3 ingrediente - Super rapizi și delicioși

pe 07.11 la 17:01

Brownie cu crema de mascarpone - Deliciul ciocolatos care te cucerește

pe 07.11 la 16:32

Ciuperci umplute cu spanac și cremă de brânză - Rapide și delicioase

pe 07.11 la 12:06

Pui cu ciuperci și sos de smântână cu mărar - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 06.11 la 11:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]