Cornulete cu untura si gem

de Aletta in Prajituri, 21 Ian 2017 | 21626 vizualizari

 

Am cerut acum cateva zile o reteta si am facut cornutele exact dupa reteta lui Rocsi.
Au iesit atat de fragede si sunt atat de usor de facut.

 

INGREDIENTE

Ingrediente pentru o tava mare de aragaz

  • 250 g untura
  • 600 g faina
  • un praf de sare
  • coaja de la o lamaie
  • 250 g smantana
  • esenta de vanilie
  • un praf de copt
  • gem de prune
  • zahar pudra
Portii: 16
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete cu untura si gem:

Untura, care a stat a temperatura camerei, se amesteca cu smantana.

Faina se amesteca cu praful de copt si praful de sare. Se adauga coaja de lamaie si smantana amestecata cu untura. Se omogenizeaza pana iese un aluat nelipicios, se adauga si esenta de vanilie.

Se intinde o foaie dreptunghiulara sau cerc si se taie in cate triunghiuri mici sau mari vreti.  Eu am folosit gem de pruna. Se pune pe fiecare triunghi, gem si se dau forma cornuletelor.

 Se asaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt sau cu unt si faina, se dau la cuptorul preincalzit inainte, la 180 grade C, cam 20-30 minute.

Cand s-au racit, se pudreaza cu zahar vanilinat.

Usor asa e? Foarte buna reteta aceasta.

TIPS-URI

1

se poate adauga umplutura de nuca sau alt fel de gem.

2

cu cat mai multe zile stau, cu atat devin mai fragede.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete cu untura si gem" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

ieri la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

ieri la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cornulete fragede