Cornulete cu untura, nuca si gem

de Lorra in Prajituri, 8 Ian 2015 | 35847 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 gr faina
  • 200 gr untura
  • un praf de sare
  • 1 plic praf de copt
  • 2 linguri otet
  • 100 gr nuca de cocos
  • 100 gr nuci macinate
  • 100 gr gem de fructe
  • 1 ou
  • 50 ml lapte
  • zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete cu untura, nuca si gem:

Se amesteca untura cu faina si praful de copt, putina sare, otetul si nuca de cocos.

Se framanta bine pana devine un aluat nelipicios.

Se infasoara in folie de plastic si se da la frigider timp de o ora.

Intre timp se amesteca miezul de nuca pisat cu gemul.

Se scoate aluatul de la rece, se imparte in cateva bucati egale apoi se intind sub forma de disc pe masa de lucru.

Dupa decuparea aluatului in triunghiuri potrivite se aseaza pe fiecare cate o lingurita din umplutura de gem cu nuca, si se ruleaza sub forma de cornulet.

Se aseaza cornuletele in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina, apoi se ung cu oul batut  amestecat cu lapte.

Se dau la cuptor pentru 40 min. la foc potrivit. Sunt gata cand devin aurii.

La final se pudreaza cu zahar.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete cu untura, nuca si gem" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert cornulete cu rahat