Cornulete cu rahat

de Bunica in Prajituri, 1 Oct 2009 | 20291 vizualizari

 

Va mai amintiti de celebrele cornulete nelipsite de la mesele festive ale bunicilor ?

 

INGREDIENTE

  • 200 g. unt
  • 100ml. lapte
  • 1 ou
  • 1 pachetel drojdie
  • 500-600 g. faina
  • 1 plic de zahar vanilat
  •  zahar farin pentru pudrat
Portii: 50
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete cu rahat:

Se pun toate ingredientele intr-un vas si se framanta.

Se lasa sa se odihneasca 30 min. Se imparte compozitia in doua parti. Din fiecare parte se intinde o foaie, se taie patratele , se pune o bucata de rahat si se ruleaza.

Se dau la cuptor circa 30 min. Se scot cand sunt putin rumenite si se pudreaza calde.

TIPS-URI

1

Am pus aproximativ 500 g. faina.

2

Se pot pune si in masina de paine pe programul de framantat si dospit. 

3

Se pudreaza cu zahar farin vanilat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete cu rahat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Bunica 1

21.10.2009, 22:12

Mariana Apostol, poti sa faci cornuletele cu untura in loc de unt , ies mai fragede. Eu nu suport untura si de aceea folosesc untul. Spor la treaba !

Bucataras 1

21.10.2009, 23:51

Mariana, esti bine venita printre bucatarasi. Te asteptam cu drag sa postezi si tu retete, poate incepi chiar cu biscuitii de casa. imi facea si mie mamaia cinderam mic si erau nemaipomeniti

gaby_gabytza 1

13.09.2011, 12:54

dulce amintiri

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tartă cu afine și cremă de vanilie - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 08:16

Mini quiche rapid cu șuncă și dovlecei - Simplu, ușor și gustos

pe 22.08 la 15:04

Pancakes cu ciocolată și afine - Desert irezistibil de gustos

pe 22.08 la 14:16

TOP
utilizatori

Caty

4278 puncte

RODIMUR

2187 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

Rocsi

325 puncte

vasimur

193 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pandispan cu crema de frisca.