Cornulete cu rahat

de Bunica in Prajituri, 1 Oct 2009 | 20815 vizualizari

 

Va mai amintiti de celebrele cornulete nelipsite de la mesele festive ale bunicilor ?

 

INGREDIENTE

  • 200 g. unt
  • 100ml. lapte
  • 1 ou
  • 1 pachetel drojdie
  • 500-600 g. faina
  • 1 plic de zahar vanilat
  •  zahar farin pentru pudrat
Portii: 50
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete cu rahat:

Se pun toate ingredientele intr-un vas si se framanta.

Se lasa sa se odihneasca 30 min. Se imparte compozitia in doua parti. Din fiecare parte se intinde o foaie, se taie patratele , se pune o bucata de rahat si se ruleaza.

Se dau la cuptor circa 30 min. Se scot cand sunt putin rumenite si se pudreaza calde.

TIPS-URI

1

Am pus aproximativ 500 g. faina.

2

Se pot pune si in masina de paine pe programul de framantat si dospit. 

3

Se pudreaza cu zahar farin vanilat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete cu rahat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Bunica 1

21.10.2009, 22:12

Mariana Apostol, poti sa faci cornuletele cu untura in loc de unt , ies mai fragede. Eu nu suport untura si de aceea folosesc untul. Spor la treaba !

Bucataras 1

21.10.2009, 23:51

Mariana, esti bine venita printre bucatarasi. Te asteptam cu drag sa postezi si tu retete, poate incepi chiar cu biscuitii de casa. imi facea si mie mamaia cinderam mic si erau nemaipomeniti

gaby_gabytza 1

13.09.2011, 12:54

dulce amintiri

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura Îngerilor – Rețetă pufoasă și delicată, perfectă pentru sărbători

ieri la 16:08

Rețeta de gogoși pufoase, bune ca la mama acasă

ieri la 12:51

Cozonac cu alune de pădure și ciocolată - Rețeta pentru un desert pufos și delicios

pe 18.12 la 12:50

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1200 puncte

Rocsi

311 puncte

Valclaudia

211 puncte

Adele

174 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]