Corn cu gem si nuca

de Brindusa in Prajituri, 20 Apr 2011 | 5609 vizualizari

 

Aceasta prajitura am invatat-o de la bunica din partea mamei, si provine din zona Ardealului. Chiar daca bunica ii zicea "corn", se face in tava de cozonac si are o textura de coca frageda.

 

INGREDIENTE

  • 600 g faina pentru patiserie sau cozonaci
  • 300 g unt taiat cubulete, moale
  • 4 galbenusuri
  • 200 – 250 ml lapte caldut
  • 25 g drojdie
  • 120 g zahar
  • 1 lingura vanilie
  • 180 g nuca macinata amestecata cu 150 g zahar
  • 400 g gem de prune sau orice gem mai tare
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Corn cu gem si nuca:

Amesteca drojdia in 200 ml lapte si lasa putin la dospit (pana se formeaza bule de aer la suprafata).

Amesteca faina, zaharul si untul pana cand untul e incorporat. Adauga galbenusurile, vanilia si laptele cu drojdie si framanta pana se face o coca. Daca coca e prea tare, pune si restul de lapte. Coca trebuie sa fie moale, dar sa poate fi framantata. 

Lasa la crescut pana isi dubleaza volumul (dureaza mai mult decat la paine, pentru ca are multa grasime)

In acest timp unge 2 tavi de chec (sau tapeteaza cu hartie de copt). Incinge cuptorul la 200 grade Celsius.

Cand coca e gata imparte-o in doua. Intinde o bucata si pune pe ea jumatate din gem si jumatate din nuca. Ai grija sa nu pui pana la margine. 

Ruleaza coca ca un tub si pune-o in forma de chec. 

Fa acelasi lucru si cu a doua bucata de coca.  Unge cele doua cornuri cu albus batut si coace la foc mediu pentru 25 minute. Lasa cornurile sa se raceasca putin, apoi scoate-le cu grija din tavi, pentru ca sunt foarte fragile Lasa la racit pe un gratar metalic.

Daca ti-a placut reteta noastra "Corn cu gem si nuca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo

de Rocsi 9

la 19:27

Crostini cu ciuperci - Gustarea crocantă plină de savoare

ieri la 08:45

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

pe 16.06 la 09:24

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cornulete