Cordon Bleu crocant

de Sidy in Porc, 22 Oct 2012 | 5171 vizualizari

 

Cordon Bleu este un snitel vienez făcut din piept de pui, pulpa de porc sau de vitel.
Povestea spune ca pe vremuri, personaje din inalta societate, aveau obiceiul sa se intalneasca intr-un fel de club al gurmanzilor in scopul cultivarii artei de a manca si bea bine.
Ospaturile lor devenisera mai tarziu atat de cunoscute incat aparuse expresia a prepara o reteta "au cordon bleu". Cel mai priceput dintre ei purta un cordon albastru ca semn de recunoastere a cunostiintelor in domeniu. Adica o bucatarie de inalta clasa....

 

INGREDIENTE

  • 8 felii pulpa porc
  • 8 felii sunca
  • 200 g cascaval
  • 2 oua
  • 5 linguri faina
  • 5 linguri pesmet
  • 2 linguri malai
  • sare
  • piper
  • boia
  • ulei pentru prajit
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cordon Bleu crocant:

Pregatim feliile de carne exact ca pentru snitele, adica le batem pentru a se fragezi , dupa care le condimentam cu sare si piper .

Feliem cascavalul si sunca cu o latime de 2 cm.

Suprapunem apoi feliile de sunca cu cele de cascaval, alternativ.

Pregatim  fiecare cordon bleu, punand pe fiecare bucata de carne cate o gramajoara de cascaval cu sunca.Rulam cu grija fiecare cordon bleu ca pe sarmale si apoi il fixam cu scobitori ,daca este nevoie.

Tavalim fiecare rulou prin faina amestecata cu malai si o lingurita de boia, apoi il trecem prin ou batut si la sfarsit il acoperim complet cu pesmet.

Punem uleiul la incins si coacem rulourile bine , pe toate partile, la foc mic.

Servim alaturi de piure de cartofi si salata de ardei copti.

Pofta mare sa aveti !

Daca ti-a placut reteta noastra "Cordon Bleu crocant" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei

COMENTARII (18)

lilik 1

22.10.2012, 15:47

fff gustos

Sim0na 1

23.10.2012, 09:53

Stiu unde vin la pranz!!

MonaMimi 1

24.10.2012, 20:07

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciulama din piept de pui, cu ciupercuțe și smântână - Gustoasă si rapidă

de RODIMUR 8

ieri la 15:33

Pate cremos de ton - Rețeta super rapidă și gustoasă

ieri la 12:01

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

pe 30.05 la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

pe 30.05 la 15:03

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cordon bleu din carne de porc marinată