Conopida la cuptor cu sos Bechamel

de Tabita _ in Mancaruri de legume, 3 Apr 2013 | 32393 vizualizari

 

Daca aveti conopida, aceasta poate fi o idee minunata de reteta gustoasa si sanatoasa.

 

INGREDIENTE

  • 1 conopida mare (700-800 g)
  • 60 g unt
  • 30 g faina
  • 300 ml lapte fierbinte (puteti pune si mai mult)
  • 30 g cascaval
  • sare
  • delikat
  • unt pentru gratinare
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Conopida la cuptor cu sos Bechamel:

Conopida se desface buchetele. Se pune la fiert in apa cu sare. Se scurge bine de apa. Se pune pe un servet.

Pentru sosul Bechamel:

Se pune untul intr-o tigaie pe foc. Se topeste untul. Se adauga faina dintr-o data. Se amesteca energic pana la incorporare. Se pune putin cate putin lapte fierbinte. Se amesteca usor sa nu se faca cocoloase. Se pune delikat. Eu am pus si putin patrunjel. Sosul trebuie sa devina ca o smantana.

Se aseaza conopida intr-o forma termorezistenta. Se pune sosul Bechamel. Deasupra se pune cascaval ras.Eu l-am taiat feliute subtiri. Se pun si cateva bucatele de unt. Se da la cuptorul preincalzit la 180° C. Este gata cand suprafata este rumenita.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

La sosul Bechamel se va folosi o cratita sau tigaie din teflon.

Daca ti-a placut reteta noastra "Conopida la cuptor cu sos Bechamel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane - Deliciu fin si aromat

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

pe 28.02 la 10:23

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Conopida gratinata