Conopida gratinata

de mirela0911 in Aperitive / Garnituri, 7 Aug 2011 | 4929 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 conopide mari
  • 1/4 ardei rosu
  • 1/4 ardei galben
  • 1 lg de ulei masline
  • 2 oua
  • 250g smantana
  • 100g cas de vaca proaspat
  • 50g cascaval
  • sare
  • unt 
  • pesmet
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Conopida gratinata:

Se desface conopida in buchetele si se spala bine. Punem o oala cu apa si putina sare la foc, iar cand incepe sa clocoteasca adaugam conopida. O lasam sa fiarba pana intra usor furculita. Se pune intr-o strecuratoare si se lasa la scurs.

Ardeiul il taiem fasiute si il calim in uleiul incins pana se inmoaie putin.

Ungem un vas de yena cu unt si tapetam cu pesmet. Se aseaza conopida frumos, una langa cealalta in asa fel incat sa nu ramana loc gol. Se pun din loc in loc fasiutele de ardei.

Ouale se bat bine, se adauga smantana si casul dat pe razatoarea mare, se sareaza dupa gust si se toarna peste conopida. Deasupra se rade cascaval (razatoarea mica) si se da la cuptor pana se rumeneste frumos, obtinand o conopida gratinata delicioasa.

Se poate servi ca atare sau ca garnitura. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Conopida gratinata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

ieri la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

ieri la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

ieri la 10:41

Prajitura cu lamaie si ciocolata neagra - Un desert delicios

pe 01.11 la 17:28

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]