Conejo al horno a la catalana(iepure la cuptor in stil catalan)

de naomy in Mancaruri cu carne, 22 Oct 2011 | 6646 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 800 gr carne de iepure
  • 40 de gr de  alune de padure prajite
  • un pahar de vin alb
  • ulei de masline (virgin extra)
  • 2 catei de usturoi
  • piper si sare dupa gust
  • o lingurita busuioc uscat
  • 3-4 cartofi mari

 

Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Conejo al horno a la catalana(iepure la cuptor in stil catalan):

Se spala carne de iepure si se condimenteaza cu condimentele se mai sus.

Curatam cartofii si ii taiem in patru,pregatim tava de la cuptor in care asezam carnea si cartofii uniform .

Turnam uleiul de masline dupa preferinta si dam la cuptorul incins la 200 grade cam 20 de minute .

Intre timp pregatim in bolul de lemn usturoiul si alunele pe care le pisam bine (sa nu fie ca o pasta).

Dupa parcurgerea celor 20 de minute scoatem tava  de la cuptor,intoarcem pe cealalta parte cartofii si turnam paharul de vin peste carne apoi adaugam compozitia de alune cu usturoi dupa care dam din nou tava la cuptor pana se rumeneste carnea.

Cand s-a rumenit  carnea ,o intoarcem pe cealalta parte si mai lasam cateva minute.

Se serveste calda acompaniata de masline verzi si un pahar bun de vin alb.

Daca ti-a placut reteta noastra "Conejo al horno a la catalana(iepure la cuptor in stil catalan)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

ieri la 15:23

Tartă rustică cu struguri și cremă de brânză -  Gust și savoare într-un desert de toamnă

ieri la 11:23

Spaghete cu ton

de RODIMUR 8

pe 09.10 la 23:37

Ciuperci gratinate, cu spanac și cremă de brânză la cuptor - Un preparat sățios și savuros

pe 09.10 la 10:27

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]