Coltunasi cu marmelada

de Lau in Dulciuri, 19 Mai 2015 | 3988 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 2 oua
  • 1 pahar lapte
  • 5 linguri ulei
  • 1 praf de sare
  • 4 linguri zahar
  • coaja de lamaie
  • 1/2plic drojdie uscata
  • marmelada
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Coltunasi cu marmelada:

Intr-un bol adaugam faina, sarea, zaharul, drojdia, coaja de lamaie, amestecam si facem o gaura in mijloc, adaugam ouale batute, laptele si incepem sa framantam adaugand treptat uleiul, framantam un aluat omogen si elastic.

Acoperim cu un prosop si lasam sa se odihneasca 30 min.

Intindem aluatul intr-o foaie dreptunghiulara pe masa infainata, taiem patratele si in mijloc adaugam  cate o lingura de marmelada.

Indoim capetele, apasand cu furculita pe margine

Cat pregatim coltuasi punem o oala cu apa pe foc si cand incepe sa fiarba adaugam coltunasi,sa fiarba cca 10 min.

Amestecam cu grija coltunasi cu o lingura de lemn.

Ii scoatem cu o paleta si presaram zahar.

Schimbam apa de fiecare data cand fierbem coltunasi

Daca ti-a placut reteta noastra "Coltunasi cu marmelada" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ștrudel de post cu ciuperci - Crocant și savuros

pe 07.03 la 15:19

Prăjitură de post cu afine și lămâie - Deliciu pufos și aromat

pe 07.03 la 14:38

Tocăniță de năut - Rețeta gustoasă de post

pe 07.03 la 11:02

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cei mai buni coltunasi moldovenesti cu branza dulce