Cod cu ghimbir şi lămâie

de Satisfyyourcravings in Peste, 28 Ian 2013 | 4521 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 bucăți de cod (steak)
  • 1 bucată mică de ghimbir, decojită şi tăiată julienne
  • sucul şi coaja de la 1 lămâie
  • 2 linguri ulei de măsline
  • sare/ piper
  • 100 grame fasole verde
  • 1 morcov mediu decojit, tăiat julienne
  • 10 grame unt
  • 1 căţel de usturoi
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cod cu ghimbir şi lămâie:

Bucățile de pește se usucă cu un prosop de hârtie. Se acoperă cu uleiul de măsline. Într-un bol se amestecă coaja și sucul de lămâie cu ghimbirul, sare și piper. Se așează bucățile de pește în marinată și se lasă 30 de minute la temperatura camerei. Se întoarce la jumătatea timpului. 

Se încălzește puțin ulei într-o tigaie, la foc mediu. Se adaugă bucățile de pește și se gătesc 3 minute pe parte. Se scot pe prosop de hârtie.

Fasolea și morcovul se fierb 3 minute în apă cu sare. Se spală sub jet de apă rece. Într-o tigaie, se încălzește untul. Când nu mai face spumă, se adaugă usturoiu. Se gătește 2 minute, având grijă să nu se ardă, apoi se adaugă legumele și se sotează 2-3 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cod cu ghimbir şi lămâie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu mure si ciocolata

de oanapl 8

ieri la 22:27

Cartofi prăjiți cu ouă ochiuri - Rețeta îmbunătățită și gustoasă

pe 25.04 la 09:05

Bărcuțe cu spanac și ouă - Gustarea rapidă și delicioasă

pe 25.04 la 08:41

 Noodles cu porc și legume – Rețeta savuroasă și rapidă

pe 25.04 la 08:35

Ciorbă de cartofi cu afumătură - Rețeta tradițională românească

pe 24.04 la 08:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2468 puncte

RODIMUR

2101 puncte

vasimur

191 puncte

Valclaudia

100 puncte

cristinutanicolita

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Macrou pe pat de ceapa