Clatite - reteta de baza

de Miha in Dulciuri, 21 Apr 2011 | 9061 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 300 ml lapte
  • 300 ml apa minerala
  • 100 g zahar
  • 4 linguri ulei
  • ~ 400 g faina
  • esenta de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite - reteta de baza:

Faina se amesteca cu laptele caldut si apa minerala, sa iasa o compozitie ca o smantana. Se adauga zaharul, galbenusurile, uleiul, esenta de vanilie si se mixeaza bine. La sfarsit, incorporam si albusurile batute spuma cu un praf de sare.

Tigaia in care vom coace clatitele se pensuleaza cu putin ulei. Se toarna in tigaie atata compozitie cat sa acopere fundul tigaii in strat subtire. Cand s-a copt pe o parte se intoarce pe partea cealalta cu ajutorul unei palete.

Dupa ce s-au prajit toate clatitele, se umplu cu dulceata, crema, inghetata... si se ruleaza sau impacheteaza sub diverse forme, dupa preferinta.

Pentru varianta aperitiv se va renunta la zaharul din compozitie si se vor folosi ca umpluturi piept de pui, sunca, ciuperci, cascaval...

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite - reteta de baza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura răsturnată cu mere și nuci pecan - Deliciul care te va cuceri prin gust și textură

ieri la 08:35

Mini ștrudele cu ciuperci - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 13.10 la 08:11

Prajitura cu mango si pralina cu alune de padure - Reteta delicioasa de casa

pe 12.10 la 09:44

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]