am tot vazut combinatia asta pe site si am tot spus ca o fac pentru ca imi plac tare mult ciupercile,pieptul de pui si clatitele....imi pare rau ca am amanat momentul....ultima reteta am vazut-o la gatit cuspor si mi-a ramas gandul...este un deliciu,sigur o voi repeta curand,dar cu ceva ingrediente in plus....ma gandesc acum la Nadina,careia ii plac tare mult ciupercile si de care imi este dor...
CLATITE:
UMPLUTURA:
Punem toate ingredientele pentru clatite in robotul de bucatarie(din lapte punem doar 500ml,restul il pastram pentru completare) si mixam bine.Dam la frigider minim 30minute.Preparam clatitele,adaugand lapte daca compozitia este prea groasa(ies cam 10clatite).
Pieptul de pui il taiem marunt si il punem la fiert in apa cu sare si vegeta.Cand este fiert,il punem la scurs intr-o sita,apoi il tocam cat mai marunt.
Prazul il taiem marunt.
Ciupercile le curatam de pielita si le tocam marunt.
Punem intr-o tigaie cu ulei prazul si ciupercile si lasam cateva minute la calit pana se inmoaie ciupercile.Adaugam carnea de pui,condimentele si mai lasam cateva minute,amestecand mereu.Completam cu faina si laptele si omogenizam bine,lasam sa se ingroase sosul,apoi adaugam smantana si usturoiul zdrobit si mai lasam putin.Condimentam daca mai trebuie.
Umplem fiecare clatita cu compozitia de mai sus,rulam si punem intr-o tava(unsa cu unt daca nu este de ceramica,eu am folosit tava delimano pe care o ador,nu se prinde nimic de ea).Presaram deasupra cascaval ras dupa preferinte si dam la cuptorul preincalzit,la foc mediu cam 50minute,pana cascavalul capata o crusta aurie.
Servim cald sau rece,este la fel de bun.