Clătite cu cacao, lapte de cocos și dulceață

de elucubratiiculinare in Dulciuri, 7 Apr 2014 | 2567 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 ouă
  • 2 căni făină
  • 3 linguri cacao
  • 3 linguri zahăr
  • 4 căni apă minerală
  • un praf de sare
  • esență rom
  • 3 linguri ulei
  • Umplutură:
  • 400 ml lapte de cocos dulceață la alegere
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clătite cu cacao, lapte de cocos și dulceață:

Cernem într-un castron făina cu cacaua și sarea. Într-un bol amestecăm  ouăle bine cu un tel. Adăugăm zahărul și batem în continuare. Adăugăm treptat din compoziția de făină și din apa minerală. La sfârșit adăugăm esența de rom și uleiul, amestecând bine. Se lasă minim 15 minute să se odihnească. Într-o tigaie ce nu lipește, turnăm câte un polonic din compoziția de clătite. Tigaia trebuie unsă doar la prima clătită cu foarte puțin ulei. Pentru că am pus ulei și în compoziție, la mine nu a mai fost nevoie să mai ung tigaia pe parcurs. Se coc clătitele pe ambele părți. Se lasă la răcit. Turnăm câte o lingură de lapte de cocos pe fiecare clătită, împăturim și aranjăm pe farfurie. Mai punem și deasupra câte o lingură de lapte de cocos, apoi adăugăm dulceața preferată.  La mine a mers de minune cea de afine.   

TIPS-URI

1

Dacă nu vă înțelegeți prea bine cu laptele de cocos, înlocuiți cu frișcă :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Clătite cu cacao, lapte de cocos și dulceață" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Clatite cu gem si ciocolata