Ciulama de ciuperci

de Zamfira in Mancaruri de legume, 4 Mar 2013 | 11921 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg ciuperci (2 conserve de ciuperci)
  • 2 cepe
  • 1-2 ardei kapia sau ardei gras
  • 5 catei de usturoi
  • 2 lingurite de boia dulce
  • 3 linguri bulion
  • 3 linguri faina
  • 200 ml smantana
  • 1 legatura patrunjel verde
  • ulei
  • sare, piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciulama de ciuperci:

Curatam ciupercile si legumele (se pot folosi ciuperci din conserva si ardei de la congelator). Tocam ceapa marunt, calim in ulei si adaugam boia dulce. Adaugam ciupercile feliate, ardeiul tocat marunt. Lasam sa fiarba fara apa pentru ca legumele lasa apa. Dupa 10 minute putem adauga un pahar de apa (doar cat sa acopere usor mancarica), adaugam si bulionul.

Pisam usturoiul, iar patrunjelul il tocam marunt. Dupa o fierbere 30-35 minute adaugam usturoiul. Amestecam faina cu smantana si o aducem la temperatura mancarii, adaugand incet, incet din zeama fierbinte peste smantana, apoi fierbem totul impreuna inca 2-3 minute. In final adaugam patrunjel verde tocat.

Putem servi cu mamaliguta fierbinte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciulama de ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine pufoasă cu unt, pătrunjel și usturoi - Rețeta savuroasă de casă

pe 25.11 la 11:03

Bomboane cu Nutella și alune de pădure - Rapide și delicioase

pe 24.11 la 09:24

Chifle cu lapte bătut și praf de copt - Rapide și gustoase

pe 21.11 la 17:39

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]