Ciorba de scarita afumata

de AndrutzaP in Ciorbe, 12 Apr 2016 | 5907 vizualizari

 

Specialitatea mea! 

 

INGREDIENTE

  • 500 g scarita afumata
  • 2 cartofi
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 1 radacina de pastarnac
  • 1 ardei gras rosu
  • bors
  • 3 linguri bulion
  • 1 lingura ulei
  • 1 ou
  • 4 linguri smantana
  • 1 legatura leustean verde
Portii: 7
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de scarita afumata:

Spalati scaricica si puneti-o la fiert in oala sub presiune. Daca nu aveti, o puneti la fiert intr-o oala normala, numai ca va dura mai mult.

Ceapa tocata se caleste intr-o lingura de ulei. Dupa ce ceapa devine sticloasa se pune ardeiul si se mai lasa 1-2 minute. Apoi se adauga cele 3 linguri de bulion si se mai lasa pe foc 2 minute.

Cand s-a fiert carnea aproape integral, adaugati cartoful taiat cubulete, morcovul si pastarnacul. Dupa ce a dat in clocot puneti ceapa calita cu bulionul. Acoperiti oala cu un capac si lasati la fiert pana se fierb legumele.

Cand legumele si carnea sunt fierte se adauga bors si sare dupa gust.

Separata, se bate oul bine cu cele 4 linguri de smantana. Opriti focul la oala si puneti peste ou 2 polonice de zeama. Omogenizati bine si adaugati compozitia in oala cu ciorba. 

La sfarsit, presarati deasupra legatura de leustean tocata marunt.

Pofta buna!!

 

TIPS-URI

1

Daca nu va place smantana, puteti urma reteta intocmai, fara sa puneti smantana la sfarsit

2

Puteti folosi orice fel de carne afumata, nu neaparat scaricica

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de scarita afumata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifle cu brânză cheddar - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 10.11 la 10:50

Desert cu cirese din dulceata de cirese negre amare

pe 08.11 la 16:18

Biscuiți din 3 ingrediente - Super rapizi și delicioși

pe 07.11 la 17:01

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

458 puncte

Sidy

200 puncte

Lau

Lau 9

159 puncte

mihaelar63

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]