Ciorba de salata verde, ciuperci si codita de purcel afumata, cu smantana

de mihaelar63 in Supe/Ciorbe, 13 Dec 2021 | 3646 vizualizari

 

 Daca-i bal, bal sa fie.  O ciorba de salata, asa goala nu prea merge. Numai bine si-a bagat coada purcelul in ea. Sa fie si mai fashion si trendy-mandy am mai pus ciuperci. Are de toate si este pe placul meu !!!!

 

INGREDIENTE

  • 2 codite afumate de purcel.-aprox 500 gr
  • 3 linguri ulei
  • 3 catei usturoi
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 ardei rosu gras -mic
  • 1 ardei galben gras - mic
  • 1 salata verde
  • 1 borcan ciuperci feliate-400 gr
  • 1 pahar smantana grasa
  • 3 linguri otet mere sau zeama lamaie
  • sare
  • piper negru macinat
  • 4 linguri orez -optional
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de salata verde, ciuperci si codita de purcel afumata, cu smantana:

  1.  Codita de purcel se spala cu apa fierbinte si se pune la fiert .
  2. Ceapa, ardeii, patrunjelul,usturoiul si morcovii se curata, se spala si se taie cubulete.
  3.  Legumele pregatite se soteaza putin in ulei .
  4. Se toarna deasupra codita si zeama in care a fiert pe jumatate .
  5.  Lasati sa fiarba pana cand carnea si legumele sunt patrunse .
  6. Mie imi place carnea sa fie bine fiarta dar legumele sa fie a la dente .
  7. Gustati si sarati daca este nevoie .
  8. Ciupercile feliate se scurg de lichidul din borcan , se limpezesc si se introduc in zeama care fierbe .
  9.  La sfarsitul fierberii smantana se  dilueaza cu  zeama calda si se introduce in oala [ asa nu va face cocoloase ] .
  10.  Acriti cu otet de mere sau zeama de lamaie .
  11. Condimentati cu piper negru macinat .
  12. La sfarsit se pune salata verde taiata sau rupta marunt .
  13. Imi place sa pun salata ultima data ca sa-si pastreze culoarea frumoasa si principiile nutritive .
  14.  Nu uitati sa puneti in fiecare farfurie , la servire , cate o bucata de codita !!!!
  15.   Serviti aceasta bunatate de ciorba cu ardei iuti , ridichi , praz , ceapa verde sau rosie .
  16.  Pofta buna !!!!

TIPS-URI

1

Imi place sa pun salata ultima data ca sa-si pastreze culoarea frumoasa si principiile nutritive .

2

Daca doriti o ciorba mai consistenta se poate pune orez , cartofi , sau linte .

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de salata verde, ciuperci si codita de purcel afumata, cu smantana" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de salata verde