Ciorba de pui si loboda, dreasa cu iaurt

de _Alina_ in Ciorbe, 16 Iun 2013 | 10883 vizualizari

 

Dragilor va propun o ciorba ca la bunica! Era imposibil sa nu fac cateva modificari retetei bunicii, chiar si asa a iesit tare gustoasa.

 

INGREDIENTE

  • 400 g loboda (spalata si curatata)
  • 600 g carne de pui (preferabil de tara)
  • 4 l apa
  • 800 ml zer
  • 200 g iaurt natural
  • 1 galbenus
  • 1 ardei alb
  • 2 cepe mari
  • 1 ceapa verde
  • 6-8 rosii cherry
  • o manuta de taietei/paste
  • sare
  • piper
  • leustean
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de pui si loboda, dreasa cu iaurt:

1. Spalam carnea si o punem la fiert in cei 4 litri de apa. Avem grija ca atunci cand incep sa apara la suprafata spume sa le luam din oala si sa le aruncam.

2. Dupa ce a fiert, scoatem carnea.

3. Punem in oala sarea, piperul, ardeiul taiat cuburi, rosiile si ceapa alba si lasam 5 minute la fiert. Adaugam zerul si mai lasam 10-15 minute, in ultimele 5-8 minute punem si loboda tocata.

4. Punem iaurtul amestecat cu galbenusul si mai lasam 1-2 minute pe foc.

5. Oprim focul, adaugam pastele si leustenul tocat.

TIPS-URI

1

Puteti folosi smantana in loc de iaurt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de pui si loboda, dreasa cu iaurt" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de pui cu taitei reteta traditionala romaneasca