Ciorbă de pui dreasă cu smântână

de Panacris in Ciorbe, 10 Sep 2014 | 20174 vizualizari

 

După cum știți, Laurențiu-Ionel (traducere: Aparatul de gătit de la Philips Multicooker!), nu prea șomează în casa Zmeilor;) La ciorbe/ supe se descurcă excelent, așa că nu m-am putut abține să nu-l pun la treabă ;)

 

INGREDIENTE

  • file de pui cca. 600 g,
  • ceapă galbenă 1 bucată,
  • morcov 3 bucăți,
  • pătrunjel rădăcină 1 bucată,
  • păstârnac 1 bucată,
  • ardei gras 1 bucată,
  • țelină 1 bucată mică,
  • cartofi albi 4 bucăți,
  • borș din tărâțe de grâu 250 ml,
  • gălbenuș de ou 2 bucăți,
  • smântână cca. 200 ml,
  • leuștean cca. 1/2 legătură,
  • sare iodată,
  • piper proaspăt măcinat,
  • pătrunjel frunze pentru ornat,
  • Opțional oțet de prune sau vinaigrate.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorbă de pui dreasă cu smântână:

Pieptul de pui se taie bucățele potrivite și se pune la fiert în vasul aparatului Philps Multicooker. Aparatul se conectează la sursa de curent, se setează din meniu, programul BOIL, timp de gătire 30 de minute și se apasă butonul START. Între timp legumele se curăță, se spală și se taie cubulețe, adăugându-se la carnea fiartă, se asezonează de sare și piper proaspăt măcinat, aoi se programează din nou la BOIL ptr 30 de minute.

Smântâna amestecată energic, cu borșul călduț, gălbenușurile de ou se adaugă la ciorbă după ce s-a deconectat aparatul de la sursa de curent, amestecându-se energic pentru a nu se ”îmbrânzi” ciorbița, deoarece este încă e fierbinte ;)

 Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorbă de pui dreasă cu smântână" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 ''Amorul fructelor de`o vara''

ieri la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

Ștrudel cu caise - Rețeta super rapidă și delicioasă

pe 20.06 la 15:26

Prăjitură răsturnată cu piersici caramelizate - Rețeta delicioasă de vară

pe 20.06 la 11:30

Tiramisu cu căpșuni - Desertul delicios și parfumat

pe 19.06 la 08:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de porc cu broccoli si conopida