Ciorba de perisoare cu varza rosie

de Valclaudia in Ciorbe, 30 Noi 2016 | 6624 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr carne tocata de porc
  • 1 ou
  • 70 gr orez
  • 1 ceapa mica tocata
  • sare
  • cimbru
  • marar
  • piper dupa gust
  • 4 morcovi
  • 2 cepe medii
  • 1 varza mica rosie
  • 1 ardei rosii
  • 1 ardei gras galben
  • 3 linguri ulei de floarea soarelui
  • 1 lingurita bobite de mustar
  • 200 ml suc de rosii
  • 1 foaie de dafin
  • patrunjel si telina verde proaspat tocate
  • 5 l apa plata
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de perisoare cu varza rosie:

Curatam legumele si le spalam sub jet de apa rece.

Ceapa tocata si ardeiul taiat bucati se pun la sotat, in 3 linguri ulei de floarea soarelui.

Adaugam morcovii taiati rondele, varza rosie tocata, punem apa plata, foaia de dafin, bobitele de mustar, sare si piper dupa gust si lasam sa fiarba in jur de 20 minute.

Carnea tocata se amesteca cu oul, orezul, cimbrul, mararul uscat, sare si piper dupa gust.

Formam perisoare de marimea dorita, le punem in ciorba care clocoteste, reducem focul, adaugam si sucul de rosii, lasam sa fiarba pana se ridica perisoarele la suprafata.

Oprim focul, presaram verdeata proaspat tocata, lasam cateva minute sa se intrepatrunda aromele si servim.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de perisoare cu varza rosie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Panacris 1

09.12.2016, 08:18

mihaelar63 1

30.08.2020, 01:37

Bravo , Claudia !!! Uite , combinatia aceasta mi-a scapat

mihaelar63 1

30.08.2020, 01:39

Inedita este si adugarea bobitelor de mustar !!! Super !!!! Am ,, bagat la cutiuta " si voi folosi ideea la o ciorbita de peste

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Ciorba din gat de vitel