Ciorba cu perisoare

de mirela0911 in Ciorbe, 6 Ian 2012 | 6219 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 600g carne tocata amestec (porc si vita)
  • sare, piper
  • 1 ou
  • 1 lg rasa faina alba
  • 3 morcovi
  • 2 radacini pastarnac
  • 1 ceapa alba
  • 1/2 telina 
  • 500-600 ml zeama de varza
  • 2-3 lg orez
  • 1 galbenus 
  • 200 g smantana
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba cu perisoare:

Se curata legumele, morcovii si pastarnacul se dau pe razatoarea mare si se calesc putin in ulei. Se toarna apa si se lasa sa fiarba. Se adauga telina si ceapa intreaga sa fiarba si ele (dupa fierbere se vor scoate din oala). 

Intre timp se pregatesc perisoarele. Carnea tocata se amesteca cu oul si faina (daca este prea moale compozitia). Se condimenteaza cu sare si piper si se fac perisoarele la marimea dorita. Cand sunt aproape fierte legumele, se rastoarna si perisoarele in apa. Se lasa sa fiarba pana sunt facute (acestea se ridica la suprafata).

Intr-o cratita se pune moarea la fiert si separat se fierbe si cele 2-3 lg orez in apa cu sare.

Se adauga moarea la ciorba si se sareaza daca mai este cazul (in funtie de cat de sarata este moarea) sau se mai acreste. La final se adauga si orezul fiert, se mai lasa sa dea cateva clocote dupa care se ia de pe foc si se amesteca din cand in cand pt. a se racori.

Galbenusurile se freaca cu smantana si 2-3 polonice de ciorba, dupa care se toarna peste restul de ciorba.

Se serveste cu ardei iute si paine de casa. Pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba cu perisoare" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Ciorbă de perişoare