Ciorba de perisoare

de Aletta in Ciorbe, 14 Sep 2015 | 6008 vizualizari

 

De mult tot imi propun sa fac ciorba de perisoare,dar dintr-un motiv sau altul,am evitat,nefiind foarte priceputa la ciorbe, dar desi am facut pentru prima data,mi-a iesit foarte buna. O fii norocul incepatorului? :))

 

INGREDIENTE

  • 3-4 cartofi medii
  • 1/2 ardei rosu gras
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 50 g orez
  • cateva fire de patrunjel
  • cateva fire de leustean
  • ulei de floarea soarelui
  • 100 ml pasta de tomate.
  • sare
  • vegeta.

Pentru perisoare:

  • 400 g carne tocata de vita si porc
  • 50 g orez
  • un ou
  • condimente pentru sarmale(Fucks)
  • o ceapa mica
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de perisoare:

Se toaca ceapa,ardeiul si morcovul marunt.

Se pune la calit in putin ulei si se lasa cam 10 minute.

Se toarna apa cat cuprinde oala(depinde de oala cantitatea de apa).

Se condimenteaza cu sare si un pic de vegeta.

Se lasa la fiert cca 30 de minute.Intre timp se pregatesc perisoarele:

Carnea tocata de amesteca cu toate ingredientele pentru perisoare si se modeleaza bilute mici.

Se adauga cartofii taiati cubulete si orezul.

Se mai lasa 10 minute la fiert si apoi se pot adauga si perisoarele si patrunjel tocat cat mai marunt.


Se adauga pasta de tomate si se lasa sa mai dea un clocot.

Se opreste si se adauga firele de leustean.

Se serveste calda.

 

 

 

TIPS-URI

1

Perisoarele s-au fiert cand se ridica la suprafata.

2

Recomand sa adaugati smantana in farfurie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de perisoare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

ieri la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Ciorba cu carne de porc si cartofi