Ciorba de perisoare

de Maria_Laura in Ciorbe, 3 Feb 2014 | 4086 vizualizari

 

Ciorba de legume cu perisoare sau ciorba cu oase (carne) cu perisoare!

 

INGREDIENTE

  • 6 morcovi
  • 4 radacini patrunjel
  • 1 telina
  • 2 cepe
  • 1 ardei
  • 1-2 oase de porc (dar sa aiba si putina carnita pe ele) sau carne de pui sau chiar fara carne (fiecare dupa preferinte);
  • rosii sau bulion
  • 50 gr. orez (optional)
  • otet
  • 2 oua
  • leustean
  • Pentru perisoare:
  • 500 gr carne macinata
  • 1 ou
  • frunze patrunjel
  • 1 catel usturoi (optional)
  • sare si piper
  • 2-3 linguri gris
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de perisoare:

Perisoarele:

Carnea macinata se amesteca cu oul, frunzele de patrunjel, usturoiul, grisul, sare si piper. Se formeaza perisoarele.

Toate legumele (in afara de rosii) se toaca marunt si se pun la calit; cand s-au patruns bine, se adauga apa (~4 litri) si oasele pt ciorba. Se lasa sa fiarba toate foarte bine, apoi adaugam rosii tocate marunt sau suc de rosii. Se condimenteaza dupa gust. Spre sfarsit se adauga perisoarele.

Cand toate sunt fierte, se ia ciorba de pe foc si se lasa sa se "linisteasca" (~20-30 min). Apoi ouale se bat bine cu furculita si se pun in ciorba... (in ouale batute adaugati cate putin ciorba pt a nu se face "zdrente" si ciorba sa fie fina).

Se acreste dupa gust!

Se serveste cu smantana si ardei iute!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de perisoare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de paste cu ton - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 28.01 la 08:55

Chec cu vișine și mac, dulce și savuros

pe 27.01 la 14:58

Rețeta gustoasă de turte cu cașcaval la cuptor

pe 27.01 la 08:25

Plăcinte ardelenești cu cartofi și brânză de burduf, grozav de gustoase

de RODIMUR 8

pe 26.01 la 12:57

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba rapida de perisoare cu verdeata