Ciorba de perisoare

de dakris in Ciorbe, 22 Feb 2012 | 5268 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 g pulpa de porc (sau carne tocata)
  • 1 ou
  • 1 cescuta orez
  • 1 ardei mare
  • 1 morcov
  • 1/2 telina medie
  • 1 radacina patrunjel
  • bulion/suc de rosii
  • bors
  • sare, piper
  • marar
  • leustean
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de perisoare:

Orezul l-am fiert cateva minute si l-am trecut sub un jet de apa rece sa se raceasca. O parte l-am pus in perisoare si restul in ciorba odata cu perisoarele.

Intr-un bol, peste carnea tocata la robotul de bucatarie (eu nu folosesc carne tocata ca e prea grasa) am adaugat oul, 1/2 ceapa, sare, piper, putin marar si 3 linguri de orez.  Am amestecat toate ingredientele bine si am format in podul palmelor perisoarele udand mainile cu apa rece (pentru a nu se lipi carnea de maini).

Intr-o oala cu cca 3-4 l apa am pus la fiert ceapa si radacinoasele tocate cubulete si, peste cateva minute ardeiul. Cand acestea erau pe jumatate fierte am scufundat perisoarele si restul de orez. Dupa ce s-au fiert toate am adaugat bulionul facut in casa si apoi borsul. Am sarat-o pe gustul eu si am varsat un pic de ulei. La final am adaugat un pic de marar si leustean.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de perisoare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

dakris 1

23.02.2012, 19:24

multumesc de aprecieri!

Dya Daniela Andrei 1

23.02.2012, 21:16

Foarte bine arata! Aseara am facut si eu! Imi era chiar pofta, nu am mai mancat de mult timp

dakris 1

24.02.2012, 07:55

ma bucur ca ti-am dat o idee, Dya. Eu cand ii intreb pe ai mei: "ce ati vrea sa mai mancati?" imi raspund invariabil "ce vrei tu". Asa ca uitandu-ma pe site-ul asta am mereu idei si nu-i mai intreb

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de perisoare