Ciorbă de os cu mazăre și găluște din făină

de Panacris in Ciorbe, 31 Aug 2014 | 7262 vizualizari

 

Când am ales meniul zilei și am văzut ciorbița Mihaelei, nu puteam să spun pas. Așa că am executat cu modificări a la Panacris. Sursa de inspirație: http://www.bucataras.ro/retete/ciorba-de-mazare-cu-os-si-galuscute-46021.html

 

INGREDIENTE

  • fleică de porc cu os cca. 600 g,
  • mazăre cu morcovi babi 1 borcan,
  • ceapă galbenă 1 bucată,
  • usturoi 5-6 căței,
  • morcov 1 bucată,
  • țelină cca. 50 g,
  • cartofi roșii 2 bucăți,
  • pastă de ardei iute Eros Pista 1 lingură,
  • borș de putină 500 ml,
  • sare iodată, piper proaspăt măcinat,
  • pătrunjel verde 2-3 fire,
  • leuștean verde 2 fire,
  • mărar verde 2-3 fire,
  • Pentru găluște:
  • Ouă 2 bucăți,
  • Făină albă cca. 4 linguri,
  • Pentru dres:
  • Smântână cca. 150 ml.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorbă de os cu mazăre și găluște din făină:

Carnea se taie bucățele potrivite și se pune la fiert în vasul aparatului Philps Multicooker. Aparatul se conectează la sursa de curent, se setează din meniu, programul BOIL, timp de gătire 30 de minute și se apasă butonul START. Legumele se curăță, se spală și se taie cubulețe, adăugându-se la carnea fiartă, împreună cu mazărea și morcovii din borcan, se asezonează de sare, piper și pasta de ardei iute, verdețurile tocate mărunt și se lasă din nou la fiert cca. 30 de minute. Spre finalul fierberii se prepară găluștele. Ouăle se bat energic într-o cană, se adaugă făina și se amestecă până se obține un aluat de consistența smântânii, apoi cu ajutorul unei linguri se pun găluște în zeama fierbinte, lăsându-se la fiert cca. 5 minute. Se verifică dacă s-au fiert găluștele, apoi se adaugă smântâna amestecată cu borșul călduț și se lasă cca 2 minute la fiert, atenție să nu se taie. Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorbă de os cu mazăre și găluște din făină" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor

de Rocsi 9

ieri la 20:27

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

pe 02.05 la 10:06

Chec cu cacao și ciocolată albă - Desert rapid și delicios

pe 02.05 la 09:29

Tartă cu cartofi - Cea mai simplă și savuroasă rețetă

pe 02.05 la 09:26

Sendvișuri reinterpretate la cuptor - Super gustoase și ușor de făcut

pe 01.05 la 08:32

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de piept de pui cu legume la Multicooker