Ciorba de loboda cu afumatura

de Retete_Haplea in Ciorbe, 5 Mai 2015 | 10265 vizualizari

 

Pe la televizor fac show
Bucătari cu gura slobodă
De ‘roşesc cei din platou
Precum ciorba de lobodă.

 

INGREDIENTE

  • 5 legaturi loboda,
  • 200 g afumatura (am folosit jambon),
  • 2 morcovi,
  • 2 cepe medii,
  • 1 legatura ceapa verde,
  • 1 buc. radacina patrunjel,
  • 1 bucata pastarnac,
  • zeama de la o lamaie,
  • sare, piper dupa gust,
  • 100 ml ulei,
  • 2 oua (pentru zdrente),
  • (optional) smantana
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de loboda cu afumatura:

Se spala si se toaca marunt loboda. Restul legumelor se curata si se toaca.

Calim jambonul in ulei, apoi adaugam apa si treptat ceapa, morcovul si restul legumelor.

Lasam pe foc circa 10 minute la fiert, apoi adaugam si loboda tocata.

Lasam la fiert pana se fac legumele (aproximativ 30 minute), condimentam dupa gust, adaugam si zeama de lamaie.

Spre final batem cele 2 oua si le adaugam in ciorba, formand acele zdrente.

Servim cu sau fara smantana

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de loboda cu afumatura" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo

de Rocsi 9

ieri la 19:27

Minciunele dospite - Extra pufoase și delicioase

ieri la 10:01

Crostini cu ciuperci - Gustarea crocantă plină de savoare

pe 17.06 la 08:45

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

pe 16.06 la 09:24

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de os de porc cu legume