Ciorba de loboda cu afumatura

de Retete_Haplea in Ciorbe, 5 Mai 2015 | 10638 vizualizari

 

Pe la televizor fac show
Bucătari cu gura slobodă
De ‘roşesc cei din platou
Precum ciorba de lobodă.

 

INGREDIENTE

  • 5 legaturi loboda,
  • 200 g afumatura (am folosit jambon),
  • 2 morcovi,
  • 2 cepe medii,
  • 1 legatura ceapa verde,
  • 1 buc. radacina patrunjel,
  • 1 bucata pastarnac,
  • zeama de la o lamaie,
  • sare, piper dupa gust,
  • 100 ml ulei,
  • 2 oua (pentru zdrente),
  • (optional) smantana
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de loboda cu afumatura:

Se spala si se toaca marunt loboda. Restul legumelor se curata si se toaca.

Calim jambonul in ulei, apoi adaugam apa si treptat ceapa, morcovul si restul legumelor.

Lasam pe foc circa 10 minute la fiert, apoi adaugam si loboda tocata.

Lasam la fiert pana se fac legumele (aproximativ 30 minute), condimentam dupa gust, adaugam si zeama de lamaie.

Spre final batem cele 2 oua si le adaugam in ciorba, formand acele zdrente.

Servim cu sau fara smantana

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de loboda cu afumatura" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (5)

Panacris 1

05.05.2015, 11:36

Faină introducerea! Dacă ai pus și puțină afumătură, mă risc și la lobodă

MotanLaOale 1

05.05.2015, 11:50

Rocsi 1

05.05.2015, 20:23

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

ieri la 10:54

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

pe 09.12 la 08:48

Reteta de sarmale ca la mama acasa

pe 09.12 la 07:15

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]