Ciorba de legume cu os de curcan

de Bunica in Ciorbe, 12 Ian 2014 | 5085 vizualizari

 

Ciorba de legume cu os de curcan nu aveam de gand s-o postez.Am zis :ce atata o ciorba,dar a iesit atat de buna......................

 

INGREDIENTE

  • osul de la dezosarea pieptului
  • 1 morcov
  • o ceapa
  • o telina mica sau o bucata dintr-o telina mare
  • o radacina de patrunjel
  • o radacina de pastarnac
  • taitei din orez
  • 200 ml. suc de rosii
  • sare
  • 2 lingurite pasta de leustean
  • o lingura leustean uscat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de legume cu os de curcan:

Osul de curcan si spala si se pune la fiert.

Pentru a incapea in oala l-am spart in 3.

Am folosit o oala de 5 l.Apa din oala a acoperit osul si inca 5 cm. deasupra.

Dupa ce a dat in clocot am aruncat prima apa.

L-am pus iar la fiert ,dar punand apa calda.

Dupa 15 min. de la clocotire, am pus legumele spalate,curatate si tocate marunt.

Inainte de a pune legumele ,osul se scoate din oala si se curata de carne.

Carnea obtinuta se pune sau nu in ciorba.Eu am pus-o

Am lasat la fiert cam 30 min. si am pus sucul de rosii si pasta de leustean.

Cand legumele au fiert am pus taitei de orez(o jumatate de rola)si am lasat la fiert inca 5 minute.

Se gusta de sare si daca este nevoie se mai adauga.

Am stins focul si am adaugat leusteanul uscat.

 

 

TIPS-URI

1

Pasta de leustean fiind mai sarata se poate sau nu adauga sare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de legume cu os de curcan" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de dovlecei de post