Ciorba de gulii

de Retete cu Margareta Cismasiu in Ciorbe, 9 Iul 2015 | 32523 vizualizari

 

In fiecare vara fac aceasta ciorbita de cateva ori.Este o ciorba gustoasa,usoara,racoritoare,plina de vitamine.Spun ca este plina de vitamine pentru ca intotdeauna o fac cu zarzavat nou.Este foarte apreciata in zilele calde de vara.

 

INGREDIENTE

  • 4-5 gulii,
  • 2-3 morcovi,
  • 1pastarnac,
  • 1 ceapa,
  • 1 legatura patrunjel verde,
  • sare,
  • 3-4 ling ulei,
  • 100gr smantana,
  • zeama de lamaie.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de gulii:

Ceapa se toaca marunt,guliile se curata si se taie cuburi,iar morcovii si pastarnacul se curata si se taie rondele. Intr-o cratita se incinge uleiul si se pune ceapa la calit.Cand a devenit sticloasa,se adauga morcovii si pastarnacul.Se calesc pana zarzavatul se inmoaie.Se adauga guliile,se mai lasa un pic sa se caleasca,apoi se stinge cu apa.Se lasa pe foc sa fiarba.Pentru un plus de savoare,frunzele de la gulii nu se arunca.Se toaca marunt si se adauga in ciorba.Se potriveste de sare si se lasa pe foc pana tot zarzavatul este fiert.Se acreste,dupa gust,cu zeama de lamaie.Intr-un castron se pune smantana si se amesteca cu 2linguri de ciorba.Se adauga totul in ciorbita,se presara cu patrunjel verde tocat si se stinge focul. Se serveste cu ardei iuti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de gulii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Muschiulet de porc cu gnocchi si mazare

de Rocsi 9

ieri la 21:02

Gustare cu chipsuri, brânză și miere - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 08:10

Ruladă de dovlecei cu cremă de brânză și șuncă - Aperitivul gustos de vară

pe 15.07 la 09:49

Tartă Caprese - Simplă, rapidă și gustoasă

pe 14.07 la 10:06

TOP
utilizatori

Rocsi

1232 puncte

RODIMUR

1104 puncte

mirela0911

1000 puncte

Lau

Lau 9

157 puncte

vasimur

152 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de perisoare dreasa cu smantana si ou, reteta casei