Ciorba de fasole (de post)

de Patricia Iordache in Mancaruri de post, 22 Mar 2013 | 35935 vizualizari

 

Dragii mei, pentru pranzul de astazi propun o ciorbita de fasole cu ceapa si paine taraneasca :)

 

INGREDIENTE

  • 250 gr, fasole boabe;
  • 2 cepe mari;
  • 2 morcovi;
  • un ardei gras rosu;
  •  1 telina mica;
  •  2 linguri bulion (suc de rosii)
  •  sare;
  •  piper;
  •  3 foi de dafin;
  •  o lingurita de cimbru uscat;
  •  o mana de patrunjel verde;
  •  o mana de leustean (de la congelator ca verde nu gasim acum ;)
Portii: 7
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de fasole (de post):

Boabele de fasole le alegem si le spalam. Le acoperim cu apa rece si le lasam la hidratat  minim 6 ore.

Aruncam apa, punem aproximativ 2.5 l apa rece si punem la fiert. Separat, incalzim alta apa pe care o vom folosi la inlocuirea celei in care a fiert fasolea.

Mai pe scurt, schimbam apa ( neaparat sa fie fierbinte) de trei ori. In ultimii 2.5 l apa adaugam o ceapa tocata marunt, morcovul taiat si el, ardeiul gras si telina taiata cubulete.

Lasam la fiert aproximtiv 30 minute cat sa fiarba legumele. Adaugam bulionul, sarea, piperul, foile de dafin si cimbrul, amestecam si mai lasam inca vreo 15 minute sa fiarba, verificand daca boabele de fasole sunt fierte.

Separat, tocam cealalta ceapa si o calim pana se moaie (fara sa o ardem) in putin ulei.

O adaugam peste ciorba de fasole, amestecam, mai lasam 5 minute si oprim focul.

Adaugam patrunjelul si leusteanul tocat, lasam sa se raceasca si papam.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole (de post)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pancakes pufoase cu banane și afine – Rețetă simplă și rapidă

pe 23.05 la 14:57

Crema de zahăr ars - Deliciu fin și aromat

pe 23.05 la 11:52

Plăcintă cu brânză sărată - Rețeta super rapidă și gustoasă

pe 23.05 la 09:21

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă

pe 22.05 la 09:55

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

pe 21.05 la 10:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de fasole cu zeama de varza (de post)