Ciorba de fasole cu ciolan afumat

de LUK in Ciorbe, 29 Noi 2010 | 8912 vizualizari

 

Reteta simpla si gustoasa

 

INGREDIENTE

  • 300gr fasole alba boabe
  • 1 ceapa
  • 2 linguri de bulion
  • o lingurita vegeta
  • o lingurita otet
  • o crenguta de tarhon
  • 4 litri apa
  • un ciolan afumat mai mare
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de fasole cu ciolan afumat:

Fasolea se spala si se pune intr-un castron cu apa cu 3 ore inainte de prepararea ciorbei(sau chiar cu o seara inainte)

Se curata ceapa.

Ciolanul se pune la fiert in apa rece,dupa o jumatate de ora adaugam fasolea boabe,vegeta,bulionul,ceapa ,sare dupa gust(eu nu pun sare decat la sfarsit-in functie de cat e de sarat ciolanul).Lasam sa fiarba la foc mic inca 2 ore(se testeasa cu furculita daca e fiert ciolanul si fasolea).Cand e fiert ciolanul,se scoate,se dezoseaza carnea si se taie cubulete apoi se pune inapoi in oala.Acum punem si otetul si tarhonul si lasam ciorba sa mai fiarba la foc mic  inca 5 minute.

TIPS-URI

1

Daca doriti si aveti timp,puteti fierbe o jumatate de ora fasolea in apa separata si apoi sa o puneti sa mai fiarba cu ciolanul.Se spune ca asa e mai usor de digerat. In Ardeal se manaca cu ceapa rosie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole cu ciolan afumat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu mure si ciocolata

de oanapl 8

ieri la 22:27

Cartofi prăjiți cu ouă ochiuri - Rețeta îmbunătățită și gustoasă

pe 25.04 la 09:05

Bărcuțe cu spanac și ouă - Gustarea rapidă și delicioasă

pe 25.04 la 08:41

 Noodles cu porc și legume – Rețeta savuroasă și rapidă

pe 25.04 la 08:35

Ciorbă de cartofi cu afumătură - Rețeta tradițională românească

pe 24.04 la 08:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2468 puncte

RODIMUR

2101 puncte

vasimur

191 puncte

Valclaudia

100 puncte

cristinutanicolita

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de fasole cu costita afumata ,urechiuse si tarhon