Ciorba de peste

de mihaelar63 in Ciorbe, 20 Ian 2010 | 13476 vizualizari

 

o gustoasa ciorba de peste (crap) , usor de preparat .se poate consuma si in zile de post cu dezlegare la peste .

 

INGREDIENTE

  • 1 kg capete , cozi de peste [ am pus si laptii ]
  • 1 morcov
  • 1 patrunjel radacina
  • 1 felie de telina
  • 1 ceapa
  • 2 cartofi
  • 5 catei  de usturoi
  • 1 ardei rosu ,
  • 1 ardei iute
  • 1 pahar bulion
  • zeama de la o lamaie
  • busuioc
  • sare
  • piper
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de peste:

Preparare ciorba de peste

  1. capetele si cozile de peste se spala si se pun la fiert in apa cu sare   15 min ,dupa care se strecoara zeama.in strecuratoare se curata carnea de peste sa nu ramaie nici un os.
  2. legumele se curata si se spala . morcovul si albitura se razuiesc pe razatoare a cu ochiuri mari .
  3. ceapa ,ardeii , usturoiul , ardeiul iute  se taie marunt si se pun intr-o oala si se prajesc usor impreuna cu restul legumelor razuite .
  4. se toarna deasupra zeama de la fierberea pestelui si se mai fierb cam 15 min ,
  5. se adauga la sfarsit bulionul in ciorba de peste , busuiocul, patrunjelul verde , zeama de lamaie si piperul .
  6.  cand se serveste la masa carnea de peste se pune in fiecare farfurie si se pune ciorba de peste deasupra .

TIPS-URI

1

zeama de lamaie se pune numai daca ciorba de peste va place mai acra .

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de peste" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

ieri la 08:48

Cornulețe cu alune de pădure, cremă de fistic și ciocolată - Fragede și delicioase

pe 08.12 la 10:44

Cotlet de porc în sos roze - Simplu, rapid și plin de savoare

pe 06.12 la 10:09

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]