Ciorba de dovlecel cu piept de porc afumat

de Valclaudia in Ciorbe, 29 Sep 2014 | 4098 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 dovlecel mare de cca 500 gr.
  • 1 bucata piept de porc afumat de cca 300 gr.
  • 1 ceapa potrivita
  • 2 morcovi
  • 1 gogosar rosu
  • 3 linguri ulei
  • 1 foaie de dafin
  • 250 ml bors (din comert am avut eu)
  • cateva bobite de mustar
  • cateva boabe de piper negru
  • patrunjel si telina verde
  • oregano in otet
  • sare si piper macinat dupa gust
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de dovlecel cu piept de porc afumat:

Dovlecelul se curata de coaja si de seminte, apoi se taie cubulete.

Ceapa se curata, se spala si se taie marunt, apoi se caleste in ulei 2-3 minute, apoi adaugam pieptul de porc afumat taiat bucati.

Lasam sa se caleasca cateva minute impreuna, apoi adaugam rondelele de morcov si bucatelele de gogosar taiat cubulete.

Punem cca 2,5l apa rece, foaia de dafin, boabele de mustar si de piper, bucatelele de dovlecel, rosia trecuta pe razatoarea fina si lasam sa fiarba totul la foc moderat pana fierb legumele si carnea. Punem borsulsi mai lasam sa dea cateva clocote.

La final presaram verdeata proaspat tocata si punem 1 lingurita oregano in otet si lasam cateva minute sa se intrepatrunda aromele, apoi servim.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de dovlecel cu piept de porc afumat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pizza Calzone - Rețeta simplă, pas cu pas

ieri la 14:07

Pui cu lămâie și cartofi la cuptor - Fraged, aromat și ușor de făcut

ieri la 11:46

Mini tarte rustice cu mere - Fragede, aromate și ușor de făcut

ieri la 08:54

Prăjitura cu foi de napolitană și cremă mascarpone - Rapidă, ușoară și delicioasă

pe 02.10 la 10:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]