Ciorba de dovlecei

de Rahela Velicu in Ciorbe, 8 Iul 2021 | 4589 vizualizari

 

O ciorba de vara, usoara si gustoasa.

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg rosii
  • 2 dovlecei
  • 2 cepe
  • 2 ardei grasi
  • 2 morcovi
  • 50 ml ulei
  • fidea
  • sare
  • 1 lingura de Bors Magic
  • patrunjel/ leustean verde
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de dovlecei:

Mai intai dam morcovii pe razatoarea cu ochiuri mari. Calim morcovul in ulei incins. 

 Adaugam ceapa tocata marunt si ardeiul si mai lasam la calit 5-6 minute.

Adaugam rosiile date pe razatoarea cu ochiuri mari si lasam la fiert 20-25 de minute. Daca este nevoie, mai adaugam 1-2 cani de apa.

Adaugam dovlecelul curatat de coaja si taiat cuburi si fideaua si mai lasam 10 minute la fiert.  Eu am avut fidea subtire, daca folositi taietei grosi sau taietei de casa, ii puneti odata cu rosiile caci fierb mai greu.

Adaugam sare si bors, amestecam si adaugam verdeta. Stingem focul ciorbei. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de dovlecei" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de fistic - Deliciu fin si aromat

pe 18.04 la 22:32

Ficăței cu smântână și mozzarella - Savoare și gust într-un preparat excelent

pe 17.04 la 16:22

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2468 puncte

RODIMUR

2101 puncte

vasimur

191 puncte

Valclaudia

100 puncte

cristinutanicolita

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de dovlecei