Ciorbă de crap oglindă (salontă)

de ionix in Crap / Caras, 23 Noi 2010 | 9759 vizualizari

 

sambata am fost undeva pe langa Giurgiu iar la intoarcerea spre Bucuresti am trecut printr-o piata de peste din orasul Giurgiu...
am cumparat un crap oglinda romanesc de vreo 7 kg... delicios :D domnii spunea ca pestele este de la Dunare, eu sper c-a fost :D
farfuria de lemn in care am servit este un cadou primit de la un mester care sculpteaza in lemn... un mester din Babeni de Valcea.... cadoul l-am primit saptamana trecuta...

 

INGREDIENTE

  • capul de la un crap oglinda de 7 kg
  • cateva bucati din crap
  • o cutie cu rosii decojite
  • bors dupa gust (eu am pus 500 ml)
  • un pastarnac
  • 2 morcovi mari
  • 3 cartofi mici
  • o bucatica de radacina de telina
  • doua cepe mici
  • doua linguri cu ulei
  • un ardei gras verde
  • o lingura cu orez
  • sare, piper
  • o legatura mare cu leustean
  • cozile de la o legatura cu patrunjel
  • 4 l de apa
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorbă de crap oglindă (salontă):

Pregatim legumele: ardeiul curatat si taiat cubulete, morocvii dati pe razatoare, ardeiul taiat cubulete, pastarnacul curatat si lasat intreg, telina se curata si se lasa intreaga, cartofii se curata si se lasa intreg.

Intr-o oala punem uleiul cu doua linguri cu apa la incins iar apoi punem legumele la calit. Lasam 5-6 minute si apoi turnam apa.  Punem cozile legate de patrunjel si cozile legate de leustean si lasam sa fiarba la foc mediu.  Cand legumele sunt aproape fierte punem rosiile decojite maruntite si lasam pana fierb legumele.

Intre timp dam intr-un clocot borsul.  Cand legumele sunt fierte, scoatem: telina, cartofii si cozile de verdeturi iar apoi punem borsul si orezul.  Lasam sa fiarba la foc mic cu borsul, cam 15-20 de minute, si apoi punem pestele bine spalat.

Eu am avut un cap mare si am lasat cam 9 minute sa fiarba ciorba cu pestele. In functie de cat de grasa este carnea, lasi la fiert pestele maxim 10 minute. Dupa aceea opresti focul si lasi sa se linisteasca ciorba.

Pui leusteanul proaspat tocat si servesti.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

cartofii au rolul doar de a da gust ciorbitei

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorbă de crap oglindă (salontă)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (42)

diaconta 1

23.11.2010, 23:14

pup si io sa fii iubita

ionix 1

25.11.2010, 10:52

@Dia... si tu sa fii iubita si respectata mereu, de catre cine vrei tu

edd100 1

02.09.2011, 16:38

Cînd merg prima dată la pește,îi spun de la mal că aterizează în oală sub formă da ciorbă.Toate cele bune și mersi de rețetă

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Saramura de peste