Ciorba de cartofi cu carne de porc

de Lavinia in Ciorbe, 8 Iul 2014 | 5523 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 800 g carne de porc
  • 350 g scarita afumata
  • 4 morcovi
  • 1 telina medie
  • 2 cepe
  • 1/2 ardei iute
  • 5-6 cartofi
  • 5 linguri de ulei
  • sare
  • piper
  • 2 galbenusuri
  • 2-3 linguri de smantana
  • 3 linguri otet
  • leustean
  • aprox 3,5 l apa

Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de cartofi cu carne de porc:

Am pus apa la fiert intr-o oala incapatoare.

Cand a inceput sa fiarba ,am adaugat carnea de porc taiata in cubulete si scarita afumata.

Am lasat sa dea cateva clocote indepartand spuma de fiecare data .

Am adaugat telina si o ceapa intreaga si am lasat sa fiarba cca 1 ora .

Separat am taiat 3 morcovi in cubulete si i-am adaugat si pe ei ciorbei.

Am tocat marunt cealalta ceapa iar morcovul l-am ras pe razatoarea cu ochiuri mici.

Am pus uleiul la incins ai am calit ceapa cu morcovul si ardeiul iute aprox 5 minute la foc mic.

Am scos telina si ceapa si am adaugat legumele calite.

Cartofii i-am curatat de coaja si i-am taiat in cubulete potrivite.

Dupa cateva clocote am adaugat cartofii si am  lasat ciorba pe foc aprox 15-20 de minute pana au fost bine fierti si cartofii.

Intr-un bol am amestecat galbenusurile cu smantana apoi am adaugat treptat 3 polonice de ciorba fierbinte.

Am oprit focul si am adaugat amestecul de smantana.

Am potrivit gustul cu otet,sare ,piper si leustean tocat.

Este delicioasa fierbinte alaturi de o ceapa rosie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de cartofi cu carne de porc" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de cartofi cu zeama de varza