Ciorba cu perisoare de peste

de Oana in Ciorbe, 23 Sep 2009 | 19606 vizualizari

 

Mi-a adus cumnatul meu un castron de salau prins de el :) si-a fost taman bun pentru niste perisoare!

 

INGREDIENTE

        Pentru perisoare:
  • 500 g peste dezosat
  • o ceapa mica
  • 2 oua
  • 2 linguri cu faina
  • 2 linguri cu gris
  • 2 linguri cu marar verde tocat
  • sare
        Pentru ciorba:
  • un morcov mare
  • un ardei gras
  • o ceapa
  • un dovlecel
  • 2 linguri cu varf de orez
  • 1/2 l bors
  • o cutie rosii in bulion
  • un ou
  • leustean sau telina verde
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba cu perisoare de peste:

Pestele se spala bine si se pune la fiert intreg, cam 3 minute dupa ce incepe sa clocoteasca. Se scurge de apa, se spala cu apa rece si se lasa la racit. Apoi se alege carnea cu mare grija de pe oase. Se mixeaza carnea de peste si ceapa cu blenderul sau se dau prin masina de tocat, apoi se amesteca intr-un castron cu restul ingredientelor si se framanta bine. Trebuie sa rezulte o compozitie bine legata, alftel perisoarele se desfac la fiert...

Legumele pentru ciorba se curata, se spala si se toaca cubulete. Se pune o oala cu apa la fiert, cam 3 l, cand clocoteste se adauga legumele si se lasa sa fiarba. Se adauga orezul si se da focul mic. Cu mana umeda se pun perisoarele, mai intai una si verificati sa nu se desfaca. Se lasa sa mai fiarba 10 minute si apoi se adauga borsul si rosiile maruntite. La final se bate oul zdrente si se presara verdeata tocata.

TIPS-URI

1

Ca sa nu aveti surpriza sa vi se desfaca perisoarele, este bine sa fierbeti separat o oala cu apa si se le faceti acolo. Se pune o perisoara si se lasa putin la fiert. Daca e ok, se pun si restul, apoi se muta in oala cu ciorba. Daca se desface, mai adaugati in compozitie gris sau faina, dupa plac.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba cu perisoare de peste" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

Hansa 1

24.09.2009, 17:26

Foarte buna, o sa fac si eu la sfarsitul asta de saptamana, insa fara faina si fara gris.

Oana 1

24.09.2009, 21:48

Hansa, sa stii ca eu am incercat vreo 4 perisoare pana nu s-au mai desfacut! initial, fara faina si gris le-am facut si eu...apoi am adaugat putina faina...pana am ajuns la 2 linguri si tot s-au desfacut La final m-am gandit la gris si apoi au fost ok...Daca ai tu o alta reteta de perisoare sa ne-o impartasesti si noua, eu am inventat-o pe moment

Panacris 1

03.11.2014, 14:54

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba delicioasa de fasole cu ciolan afumat