Ciorba cu perisoare

de Adele in Ciorbe, 16 Mai 2015 | 5118 vizualizari

 

Poate una din putinele ciorbe pe care le mananc :D reteta o pregatesc dupa indicatiile mamei mele .. cu toate ca nu este prima data cand ma incumet ,inca nu reusesc sa-i dau gustul special pe care il avea atunci cand o pregatea bunica mea :X

 

INGREDIENTE

  • ardei rosu.
  • 1 cartof.
  • 1 ceapa.
  • 2 rosii.
  • orez.
  • carne macinata de porc.
  • 1 galbenus de ou.
  • atrunjel uscat
  • 100 g pancetta afumata(sunca).
  • sare.
  • piper.
  • 1 plic bors magic.
  • smantana.
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba cu perisoare:

Se curata ceapa si se toaca cat mai marunt,se pune o oala pe foc cu putin ulei, se adauga ceapa si se caleste impreuna cu pancetta taiata cuburi.

Dupa care se spala bine rosiile si ardelul se toaca marunt si se pun in oala. Se curata cartofii si se spala se taie in cuburi si se pun si ei in oala, se adauga orezul si se pun cateva cani cu apa, se acopera cu un capac si se lasa la fiert.Intre timp se pregatesc perisoarele, carnea se amesteca cu galbenusul de ou, sare, piper, eu am pus si putin patrunjel uscat.

Cand legumele si orezul sunt aproape fierte se formeaza perisoarele se pun la fiert pentru cateva minute (nu prea mult) se acreste dupa gust(indicatiile se gasesc pe plic) se potriveste de sare si piper.

Se serveste calda de preferat cu o lingura de smantana.

Pofta buna!!!

TIPS-URI

1

Daca aveti o bucata de os de pus la fiert in ciorba (pui/porc) gustul va fi si mai bun.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba cu perisoare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura răsturnată cu mere și nuci pecan - Deliciul care te va cuceri prin gust și textură

ieri la 08:35

Mini ștrudele cu ciuperci - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 13.10 la 08:11

Prajitura cu mango si pralina cu alune de padure - Reteta delicioasa de casa

pe 12.10 la 09:44

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 15:23

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]