Ciorba cu legume de vara

de mirela0911 in Ciorbe, 27 Iun 2011 | 5306 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • un piept de pui
  • 2 morcovi
  • 2 radacini de patrunjel
  • o bucatica de telina
  • 3 cepe
  • mazare
  • fasole pastai
  • o conopida
  • 4-5 cartofi noi
  • 2 rosii
  • un ardei gras
  • frunze de patrunjel si telina
  • sare dupa gust
  • putin ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba cu legume de vara:

Se spala bine pieptul de pui, se curata de piele si se pune la fiert intr-o craticioara.

Morcovii, patrunjelul (radacina), telina si ceapa se curata, spala si se taie cubulete. Se pun la calit in ulei. Se toarna apa peste legume si se lasa sa dea in clocot. Dupa ce a inceput sa clocoteasca  punem si fasolea pastai. Se lasa la fiarba la foc incet cu oala acoperita. La urma raman mazarea, conopida (taiata in buchetele mici) si cartofii cubulete. Se sareaza dupa gust. 

Intre timp s-a fiert si carnea, se taie bucatele mici, se adauga peste legume, iar supa in care a fiert carnea se strecoara si se toarna in oala cu legume.

Rosiile se oparesc cateva secunde, se curata de piele si se taie cubulete, ardeiul la fel si se pun in oala. Se lasa sa mai clocoteasca pt cca 15 minute, dupa care se stinge focul.

Frunzele de patrunjel si telina se spala si se taie marunt. Se arunca in oala si se pune capacul ca sa nu auzim ce povestesc.

Se serveste alaturi de un ardei iute. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba cu legume de vara" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de aripioare de curcan