Ciorba ardeleneasca de cartofi cu os afumat

de mihaelar63 in Ciorbe, 20 Mai 2013 | 34637 vizualizari

 

O supa de cartofi cu smantana simplu de preparat care noua ne place mult . Fiind o ciorba din zona o prezint cu drag intr-una din farfuriile traditionale mostenita de la bunica !!!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi
  • 1 os afumat de porc [ de casa]
  • 1 ceapa mare
  • 1 ardei kapia rosu
  • 1 patrunjel nou radacina
  • 2 morcovi noi
  • 2 fire ceapa verde
  • 2 fire usturoi verde
  • 1 legatura mica frunze telina
  • 1 legatura frunze patrunjel
  • 50 ml bulion rosii
  • 200 ml smantana
  • 1/2 lingurita cimbru uscat
  • 2-3 linguri otet mere
  • piper
  • sare[optional ]
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba ardeleneasca de cartofi cu os afumat:

Osul se opareste cu apa clocotita apoi se pune la fiert (apa  sa-l acopere).

Legumele se curata si se spala. Ceapa morcovul, patrunjelul radacina si Kapia se taie cubulete si se pun la fiert in oala unde osul deja fierbe. Se pune si cimbrul maruntit.

Cartofii se taie cuburi mai mari si se pun si ei la fiert .In maximum 15 -20 minute toate legumele sunt deja gata fierte .

Amestecati bulionul cu smanatana intr-un bol si diluati cu zeama calda de la supa .Daca turnati zeama amestecand, smantana nu va face cocoloase .

Dati focul mai mic si turnati smantana cu bulion , amestecand .

Taiati marunt verdeturile , prima data puneti ceapa si usturoiul ,apoi frunzele verzi.

Osul se scoate separat si daca inca nu a dat nimeni atacul la el :)) il curatati de carne iar bucatelele salvate le puneti inapoi in ciorba .

Eu am acrit cu otet de mere suplimentar .

Piparati , sarati doar daca e nevoie .Serviti cu ardei iute si ceapa verde .

TIPS-URI

1

Atentie !!!! Afumatura este sarata , s-ar putea sa nu mai fie nevoie in reteta de alta sare .

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba ardeleneasca de cartofi cu os afumat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mucenici moldovenești de post, însiropați - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 10:51

Ciuperci umplute cu cremă de brânză și legume – Aperitiv delicios și ușor de preparat

pe 03.03 la 09:02

Desert cu caise si banane - Deliciu fin si aromat

pe 28.02 la 16:07

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de cartofi, cu zdrente de oua