Ciorba acra de curcan cu mazare si ciuperci

de mihaelar63 in Ciorbe, 3 Feb 2015 | 4991 vizualizari

 

Asa... cam de doua ori pe an ma prinde pofta de o ciorba acrita cu zeama de la gogosari marinati . Acum i-a venit timpul .

 

INGREDIENTE

  • 500 gr piept de curcan
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa
  • 1 bucata mica de praz
  • 1 cana mazare verde[ congelata ]
  • 1 cana ciuperci taiate
  • 1 cana smantana
  • 1/2 cana gogosari marinati
  • 1/2 cana zeama acra de la gogosarii marinati -http://www.bucataras.ro/retete/gogosari-in-otet-66070.html
  • 50 ml ulei
  • sare
  • patrunjel verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba acra de curcan cu mazare si ciuperci:

  1. Legumele se curata si se spala .
  2. Morcovii se taie cuburi , ceapa si prazul se toaca marunt .Se calesc usor in ulei 2 min.
  3. Adaugati la prajire pieptul de curcan taiat cuburi . Cand acesta incepe sa se albeasca se sareaza si se adauga 3 l apa .
  4. Dupa 15 minute cand morcovul incepe sa se patrunda se pune mazarea , ciupercile si gogosarii marinati taiati patrate .
  5. Mai lasati sa dea un clocot [ 15 min].
  6. Dregeti ciorba cu smanatana si serviti-o cu patrunjel verde tocat .
  7. Daca va place mai acra adaugati mai multa zeama de la gogosari .

TIPS-URI

1

Zeama acra de la gogosatii marinati va conferi ciorbei , gust de iute si acreala .

2

Atentie la cantitatea de sare folosita daca zeama de la gogosari este si foarte sarata .

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba acra de curcan cu mazare si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

mihaelar63 1

07.02.2015, 08:23

Dia stie

Xandrinne 1

07.02.2015, 09:19

Hop si eu!!

mihaelar63 1

07.02.2015, 09:35

Xandrine esti binevenita

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de varza de Bihor