Cioco-zmeurica

de Constelatialeu in Prajituri, 22 Ian 2013 | 12143 vizualizari

 

Am mai spus ca-mi place zmeura sub orice forma.Asa ca am combinat crema de unt cu dulceata de zmeura ,o crema de ciocolata si un blat pufos.

 

INGREDIENTE

Blat

  • 6 oua
  • 240 g zahar
  • 240 g faina
  • 1 pachet margarina rama
  • 1 lingurita amoniac

Crema 1

  • 150 g unt
  • 100 g zahar pudra
  • 1/2 borcan dulceata zmeura

Crema 2

  • 150 g unt
  • 100 g cacao
  • 100 g zahar
  • 100 g nuci macinate
  • 50 ml apa

Glazura

  • 1 plic de glazura de ciocolata neagra de la Dr.Oetker
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cioco-zmeurica:

Blatul:

Se freaca margarina cu zaharul pana devine o spuma,se adauga galbenusurile,unul cate unul,amoniacul stins,faina si albusurile batute spuma tare.Compozitia se imparte in 3 si se coc 3 blaturi subtiri.

Crema 1;

Untul moale frecat cu zaharul pana se topeste,se adauga dulceata de zmeura

Crema 2:

Apa ,zaharul cacaoa se fierb .Se trage de pe foc se adauga nucile macinate si apoi untul,se lasa la racit.

Glazura se face conform instructiunilor de pe plic.

Asamblare:

Prima foaie,crema de zmeura,foaia 2 crema de cacao si nuca,foaia 3 si glazura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cioco-zmeurica" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura răsturnată cu mere și nuci pecan - Deliciul care te va cuceri prin gust și textură

ieri la 08:35

Mini ștrudele cu ciuperci - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 13.10 la 08:11

Prajitura cu mango si pralina cu alune de padure - Reteta delicioasa de casa

pe 12.10 la 09:44

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 15:23

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]