Sunt convinsa ca toata lumea adora batoanele Snickers, dar dupa ce veti incerca prajitura ce urmeaza, sigur nu veti mai cumpara niciodata! Are un blat pufos cu multa nuca, un strat de ciocolata alba, o crema delicioasa cu muuuult caramel si alune si o glazura fina de ciocolata!
Reteta video, pas cu pas, o gasesti mai sus!
Blat:
Glazura ciocolata alba:
Glazura ciocolata neagra:
Crema:
Blat: Mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare. Cand incep sa se intareasca adauga treptat zaharul, mixand in continuare pana obtii o bezea
Amesteca faina cu nuca si praful de copt si adauga-le treptat in bezea, amestecand usor cu o spatula, de jos in sus
Toarna compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si coace blatul la 180 de grade pentru 25 de minute, pana se rumeneste usor deasupra
Scoate tava si lasa blatul sa se raceasca
Glazura alba: Pune laptele intr-o craticioara sa se incalzeasca, adauga untul si apoi ciocolata alba rupta bucatele. Amesteca bine pana se topeste ciocolata si se omogenizeaza bine Pune ciocolata alba peste blatul racit si niveleaza bine
Pune la rece pana pregatesti crema
Crema: Pune 2 linguri de zahar peste galbenusuri si mixeaza-le bine pana se topeste zaharul.
Restul de zahar pune-l intr-o craticioara sa se caramelizeze la foc mic.
Adauga untul taiat cubulete si lasa pe foc pana se topeste tot caramelul.
Ia craticioara de pe foc si adauga galbenusurile in fir subtire, amestecand usor cu un tel.
Pune inapoi pe foc, amestecand in continuu pana crema se ingroasa putin.
Opreste focul si pune arahidele.
Lasa crema sa se raceasca putin si apoi pune-o peste blatul uns cu ciocolata alba. Niveleaza bine si lasa la frigider 15 minute.
Glazura neagra: Pune laptele la incalzit impreuna cu untul, apoi adauga ciocolata rupta bucatele si amesteca bine pana se omogenizeaza compozitia si ciocolata este topita.
Pune glazura peste prajitura si las-o la rece 2-3 ore, apoi tai-o felii.
1
Pentru glazurile de ciocolata alba si neagra, puteti inlocui laptele cu smantana pentru frisca, pentru o consistenta mai ferma.