Ciocolată de casă

de adnia in Dulciuri, 12 Noi 2013 | 3940 vizualizari

 

Cred cu tărie că nu există copil care să nu cunoască gustul minunat al ciocolatei de casă și că nu există bucătărie de gospodină unde să nu se fi preparat nici măcar o dată acest dulce, fie el tradițional, raw-vegan, cu lapte, cu alune, cu mentă, albă sau neagră…și câte și mai câte variante, forme și culori! Când piticul meu m-a rugat să facem ciocolată de casă (musai albă…și musai simplă!), nu am avut cum să nu mă întorc în copilărie și să nu-mi aduc aminte de batoanele acelea dreptunghiulare dulci și iubite de noi, care se vindeau la colț de stradă, impreună cu cocoșeii din zahar ars (phiuuuu, îi mai țineți minte?)

Doamne, ce fericiți eram alergând cu ciocolata în mâini și mâncând-o aproape pe nerăsuflate! Totuși, chiar și astăzi, cu toate că avem la îndemână o întreagă varietate de prăjituri și dulciuri, parcă ciocolata de casă e specială, nu-i așa?

 

INGREDIENTE

  • 425 g zahăr
  • 150 ml apă plată
  • 125 g unt (eu am folosit unt gras, 82% grăsime)
  • 450 g lapte praf (eu am folosit lapte praf integral)
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciocolată de casă:

 

Mod de preparare:

Apa și zahărul se pun la fiert, până se leagă siropul : se face proba picăturii pe farfuria rece (se picură puțin sirop pe o farfurie răcită în frigider, iar dacă picăturile rămân frumoase și rotunde, atunci siropul este gata). Se ia siropul de pe foc și se adaugă untul. Se amestecă bine până când acesta se topește bine, apoi se începe adăugarea laptelui praf, amestecând continuu. După încorporarea întregii cantități de lapte praf, se obține o compoziție păstoasă, care deja poate fi modelată cu mâna.

Acesta este momentul în care ciocolata se așează în forme (ale mele sunt din silicon) și se dau la rece cca. 2 ore. Se desprinde ciocolata cu grijă din mulaje și se servește. Nu-i așa că-i simplu? Așa a spus și băiatul meu!!!

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciocolată de casă" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciocolata de casa cu alune de padure