Ciocolata albă de casă este un desert delicios și ușor de pregătit. Este o rețetă perfectă pentru a-ți satisface pofta de dulce, iar ingredientele pot fi ajustate în funcție de preferințele tale
Pentru a pregăti Ciocolată albă de casă cu nuci și merișoare - Desertul delicios și aromat, ai nevoie de ingredientele următoare: lapte praf, unt, zahăr, nuci, apă.
Cum se prepara Ciocolată albă de casă cu nuci și merișoare - Desertul delicios și aromat:
Rumenește miezul de nucă într-o tigaie uscată. Atenție să nu se ardă.
Într-o cratiță, amestecă zahărul cu apă și fierbe-le la foc mediu, până când zahărul se dizolvă complet și obții un sirop subțire.
După ce siropul a început să fiarbă, adaugă untul și amestecă până se topește complet. Adaugă esența de vanilie.
Ia cratița de pe foc și adaugă compoziția peste laptele praf treptat, amestecând bine cu o lingură de lemn. Adaugă și încorporează nucile coapte și merișoarele în compoziția de ciocolată, dar păstrează câteva pentru a decora la final.
Toarnă amestecul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și nivelează-l cu o spatulă. Presară câteva merișoare și miez de nucă.
Lasă ciocolata să se răcească la temperatura camerei, apoi pune-o în frigider pentru câteva ore până se întărește.
După ce s-a întărit, taie ciocolata în pătrate sau bucăți de dimensiunea dorită.
Încearcă și rețeta de Ciocolată de casă cu nuci pecan sau varianta de Ciocolată albă de casă cu nuci și merișoare.
Îți recomandăm și rețeta de Trufe de ciocolată, absolut delicioase.