Ciambellone marmorizzato

de Andreea Baraboi in Prajituri, 7 Mai 2014 | 16691 vizualizari

 

Este o prajitura care la noi se numeste CHEC . Prima oara am preparat-o in Italia si am 'furat ' retata de la o vecina unde am fost in vizita ! Este foarte econimica usor de facut si super delicioasa !

 

INGREDIENTE

  • 200 g zahar
  • rasatura de la o lamaie
  • 3 oua
  • 150 g unt
  • esenta vanilie
  • 220 g lapte
  • 400 g faina
  • un varf cutit de sare
  • unpraf de copt
  • 20 g cacao
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciambellone marmorizzato:

Intr-un recipient adaugam zaharul, coaja rasa de lamaie  si ouale si lucram cu mixerul pana obtinem o crema spumoasa , adaugam untul si continuom sa lucram pana se omogenizeaza untul, apoi in aceiasi compozitie adaugam esenta de vanilie si laptele si continuom sa lucram . Unim faina si varful de sare .ATENTIE !! Faina se  amesteca putin cate putin  ca sa nu faca cocolease. Spre  final adaugam praful de copt si amestecam . 

Intr-o  tava  rotunda de cuptor  26 cm unsa cu ulei  si presuram  faina pt a nu se lipi rasturnam compozitia  cam  75 /% din ea. 

In  restul compozitiei adaugam cacaoa si amestecam cu o lingura de lemn de sus in jos. 

La fel o adaugam in tava de copt si mergem tot  cercul tavei.Apoi cu un cutit amestecam cacaoa in compozitie dandu-i un aspect  frumos, 

Se da la cuptorul preincalzit la foc mic cel putin 45 minute . Testul se face cu scobitoarea . 

POFTA BUNA !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciambellone marmorizzato" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Chec cu nuci si stafide