Ciambella alla ricotta

de Catalinaflorea in Dulciuri, 13 Apr 2015 | 2677 vizualizari

 

Ciambella este unul dintre dulciurile clasice italiene si are forma de colac. Pe acesta nu am facut-o eu, eu doar am asistat la preparare si ma bucur sa impartasesc reteta cu voi. E pufoasa, umeda in interior si extra buna ;)

 

INGREDIENTE

  • 600 g branza ricotta
  • 6 oua
  • 200 g zahar
  • 200 g faina
  • un praf de copt
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciambella alla ricotta:

Se bat albusurile spuma cu zaharul pana devin sticloase si tari.

Se adauga pe rand cate o lingura de ricotta si se amesteca bine dupa fiecare.

Se adauga pe rand cate un galbenus si apoi cate o lingura de faina cu praf de copt in ploaie.

Se aseaza intr-o tava in forma de floare/sufle de preferinta si se da la cuptor la 170 de grade aproximativ 30-45 minute,pana prinde o culoare fruoasa,aurie.

Prinde o culoare frumoasa deasupra si devine fina la atingere.

Se lasa la racit si se pudreaza cu zahar.

Este foarte buna dupa ce se raceste definitiv si se lasa cateva ore la frigider.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciambella alla ricotta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

dantes 1

14.04.2015, 11:17

delicioasa!

mirela0911 1

14.04.2015, 15:34

Ce pufos e!

Geanina87 1

14.04.2015, 19:09

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Șnițele poloneze - Rețeta gustoasă și sățioasă

de RODIMUR 8

ieri la 18:50

Briose cu ciocolata - Pufoase si cu gust intens

de laura_n 7

ieri la 13:47

Mini baghete pufoase - Reteta simpla din 3 ingrediente

de laura_n 7

ieri la 13:34

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2060 puncte

Catalina L

1577 puncte

vasimur

1245 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Clatite cu nuca si crema de alune