Pancove

de alinutzika in Dulciuri, 16 Dec 2011 | 8465 vizualizari

 

Atat de bune...de fragede....serviti si voi!
Au crescut atat de mult la prajit incat am crezut ca explodeaza ...:))
Le-am servit simple, pudrate cu zahar si cu gem din fructe de soc.

 

INGREDIENTE

  • Aluatul l-am facut la masina de paine si eu am pus cam dupa ochi,(ca de obicei..))) dar voi incerca sa aproximez cantitatile pt voi.
  • 2-3 cani lapte cald
  • 2 linguri smantana grasa
  • 1 lingura lapte praf
  • 3 linguri zahar
  • 150 g unt sau margarina
  • 2 oua
  • 1 pliculet drojdie uscata
  • coaja rasa de lamaie si portocala
  • faina ( nu am cantarit, cred ca vreo 600-700 g)
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pancove:

Se framanta cu mana sau cu masina un aluat, care sa nu fie prea moale, dar nici prea tare. Conteaza mult partea cu framantatul asa ca inarmati-va cu rabdare si framantati bine vreo 20 de minute. Daca e nevoie, mai adaugati lapte sau faina, dupa caz.

Lasati la dospit 1-2 ore (depinde cat e de cald in casa).

Pe masa infainata intindeti o bucata din aluat, de 1 cm grosime si apoi decupati-l cu forma dorita. Eu l-am decupat cu un pahar rotund maaaare. Apucati-va de prajit pancovele doar cand le-ati terminat pe toate de decupat, ca ele sa mai apuce sa creasca putin pe  masa. Prajiti-le intr-o tigaie adanca, cu mult ulei incins, incepand cu primele bucati decupate.

Intoarceti-le pe cealalata parte cand s-au rumenit. Caldute, pudrati-le cu zahar pudra.

Mijlocul lor este gol, dar coaja nu este crocanta si uscata, ci e foarte foarte frageda si pufoasa.

Umplute cu gem sunt o minunatie!!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pancove" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

Ade200 1

17.12.2011, 22:13

Pancove ,aşa se spune prin Ardeal. pentru ceilalti-gogosi! Faine!

ionela2682 1

17.12.2011, 22:21

Bucataras Medi 1

18.12.2011, 13:42

ce pofta mi-ai facut...mmm.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gogosi sau pancove